Arbetsschema

Fastigheten och den tillhörande trädgården i Mellangården ägs tillsammans av alla bostadsrättsinnehavare i föreningen. Dessa kräver sina underhåll för att upprätthålla en trivsam miljö, och en del av sysslorna utför vi själva för att hålla nere månadsavgiften, t.ex. dammsuga, klippa gräs, rensa rabatter och gångar. 

Styrelsen har valt att införa ett s.k. Arbetsschema. Arbetsschemat är en översikt över vilka arbeten som förväntas genomföras av oss boende under året, och som varje hushåll (efterhand) själv kan boka upp sig på. Arbetsuppgifterna är ungefär detsamma som tidigare, men med arbetsschemat blir det lättare för dig att planera dina göromål under året och det kan även bli mer omväxlande (om du vill).

Arbetsschemat är uppdelat i fyra områden (Damm, Grus, Gräs och Rabatt) som i sin tur är uppdelade på veckovisa arbetspass under året. Arbetspassen är ojämnt fördelade under året, eftersom underhållet i Mellangården kräver mer insatts under sommarhalvåret.
Varje arbetspass är uppskattat till att ta c:a två timmar och varje hushåll förväntas att jobba sammanlagt ca 10 timmar under ett år för föreningen (maj till maj). Det betyder att varje hushåll förväntas boka upp sig på fem arbetspass under året.

Schemat är placerad på anslagstavlan utanför tvättstugan. Mer detaljerade instruktioner finns att läsa i Arbetsschemat, och har du fler frågor kan du kontakta någon i styrelsen. Givetvis kommer du kunna byta pass med någon annan om det kör ihop sig (så skriv i schemat med blyerts)!

Med hopp om en fin miljö i och utanför fastigheten Mellangården.

//Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *