Renoveringar

Fönstermålningen 27-11-2015

Under måndagen (23 nov) efterbesiktigades de fönster med anmärkningar från tidigare besiktning (22 okt), och det konstaterades att det kvarstår anmärkningar. Anmärkningarna är huvudsakligen tre typer: tunna färglager på droppnäsor (främst på väderutsatta fönster), fastmålade fönster och färgstänk.

Vissa kompletteringsarbeten kommer att kunna utföras i år (stänk och fastmålade fönster), medan kompletterings-målning kommer utföras först i maj 2016.

Många balkongtrösklar i fastigheten är i dåligt skick. Styrelsen har ambition att se över dem under 2015-16. Detta ingår inte i upphandlingen av den pågående fönsterentreprenaden (endast lackning), utan är ett separat extraarbete. Styrelsen har däremot för avsikt att påbörja översynen av trösklar med störst luftläckage redan under 2015. En snickare är nu kontaktad.

Trevlig första advent

Hälsar Styrelsen

Inspektion av fönstermålning 28-10-2015

Fönstermålningen går nu in i sitt slutskede.

Under torsdagen (22 okt) inspekterades alla fönster i fastigheten och fastmålade fönsterbågar lossades.

Kompletteringsarbeten kommer att utföras måndag-tisdag (2-3 nov), senare vid ev. nederbörd. Se protokollet från inspektionen om vad som noterades för din lägenhet på hemsidan (wallingatan14.se)

Alla balkongtrösklar i fastigheten kommer att slipas och målas samtidigt. De anmälda trösklar som ska tätas, åtgärdas samtidigt. Nya förvarningslappar om arbetet kommer delas ut av Engbergs Måleri AB.

Hälsar 

Styrelsen

Målning av fönster 2015 23-06-2015

Utvändig målning av fönster
Start 17 augusti

Vi kommer renovera våra lägenhet- och trapphusfönster med start den 17 augusti. Styrelsen har anlitat Engbergs Måleri AB för denna entreprenad och hela arbetet beräknas ta 4-6 veckor, lite beroende av väderförhållanden. Ungefär en vecka tar det per lägenhet.

Tvättning, slipning och två strykningar av yttre fönsterbågar och fönsterbläck ingår. Om DU som lägenhetsinnehavare vill passa på att få fönstret målat även invändigt (t.ex. fönsterbräda, fönster-smyg m.m.), så kan du välja att göra detta samtidigt. Detta blir i så fall ett kompletteringsarbete som du själv ansvarar för. Om du är intresserad av en invändig målning kontaktar du Åsa Hydling (nedan) och kommer själv överens om målningens omfattning och pris för detta.

Styrelsen har också ambitionen att åtgärda de balkongdörr-trösklar som har stort luftläckage. Slipning, påbyggnad, lackning och listning för motlägg planeras för lägenheter med stora läckage. Styrelsen vill att du som har ovanligt stort luftläckage vid balkongtröskeln anmäler detta (Läckaget är mest tydligt under vinterhalvåret).

Alltså
1) Meddela styrelsen (Mårten, via mail) om du har stort läckage vid balkongdörren.
2) Kontakta Åsa om du vill passa på att samtidigt måla fönstret invändigt.

Styrelsen

Kontaktuppgifter

Åsa Hydling (Engbergs Måleri AB ), 076-766 7488
Mårten Vinterbäck (styrelseledamot), cmg.vinter@gmail.com

Vi behöver din hjälp i färgval av nya dörrar 04-12-2014

Vi har en klar majoritet för att vi ska byta till säkerhetsdörrar och en orderbekräftelse kommer att skickas till Secor/Daloc. Troligen kommer de nya dörrarna att kunna monteras under januari. Vi återkommer med exakt besked när vi vet.

Det som återstår efter det extra föreningsmöte som vi hade den 26 november är val av färg på dörrarna. Därför har vi målat några dörrar i olika färger som vi har som alternativ till dagens färg. Färgerna är valda efter den princip som gällde när trapphuset målades om. De färger som används på utsidan av huset ska ”följa med” in i trapphuset enligt den färgexpert som då anlitades.

Kring den vita dörren har vi målat fodret grått. Man kan som alternativ välja en mörkare grå färg eller helt enkelt samma färg som dörren. Den vita färgen ska vara densamma som övre delen av väggarna även om nyansen verkar skilja lite idag.

Kring en del av den ljusgrå dörren har vi målat fodret mörkare bara som exempel hur det skulle kunna se ut med olika färg på foder och dörr.

Exempel är också medskickat på befintlig färg som jämförelse och som alternativ dvs att vi behåller nuvarande färg.

Vi har också fått förslag på nya trycken (handtag) på dörrarna från Secor. Dessa ingår i priset och kan hittas på nätet. De heter Epok 1930 och kommer från ASSA (finns på nätet http://www.byggbeslag.se/trycke-assa-1930-wc51036-52230.aspx ).

Vi vill nu ha era röster på vilken färg vi ska välja på dörrarna. Du kan lägga 2 förslag, nämligen:

Alternativ 1= det du helst vill ha

Alternativ 2 = det du kan tänka dig om inte ditt första val går igenom.

Lägg en lapp med ditt förslag i Kickans postfack (WIK i 14B) före den 20 december!

Mörkgrå dörr
Ljusgrå dörr
Nuvarande färg
Röd dörr
Vit dörr

Tack på förhand!

/Styrelsen